Ventilatiesysteem D van Dantherm

You Are Here: Home → Catalogus  → Technieken → Balansventilatie → Ventilatiesysteem D van Dantherm
Bouwroute ventilatie
HCH-HCV 4_gruppeRemote_controlFilterskift_HCH low reselec_pre-afterheating_coil 0-10VCounter-flow alu heat exchanger 2Counter-flow alu heat exchanger 103 low resHCV4CHILDRENLiez 6Liez 4Liez 3Liez 2Liez 1

Systeem D of balansventilatie is het systeem waar zowel de aan- als afvoer van de lucht mechanisch gebeurt. De naam balansventilatie vloeit voort uit het feit dat er evenveel lucht wordt aan- als afgevoerd. Het ventilatiedebiet laat zich gemakkelijk en constant doseren zodat niet te veel maar ook niet te weinig geventileerd wordt.

Het systeem D is het enige systeem waar warmteterugwinning mogelijk is. De warmtewisselaar warmt de koude verse aangevoerde lucht met de warme afgevoerde lucht op. Daardoor neemt het comfort in de woning toe. Er zijn geen koude luchtstromen meer in tegenstelling tot de andere drie systemen (A,B & C) waar er altijd koude lucht aangevoerd wordt.

Als we opteren voor balansventilatie realiseren we drie belangrijke zaken :

  1. ten eerste verhogen we ons comfort door voortdurend verse lucht aan te voeren die niet fris maar warm is
  2. ten tweede zorgen we er voor dat de vuile, vochtige lucht continu afgevoerd wordt.
  3. en ten slotte besparen we de energie die bij het klassiek ventileren verloren gaat door die te recupereren met de warmtewisselaar

Voordelen :

  • thermisch comfort : aangename temperatuur, geen tocht
  • akoestisch comfort : externe geluidsbronnen minder hoorbaar
  • veiligheid : inbraakveilig
  • milieu : continue ventilatie, filters verwijderen alles van ongedierte tot stof
  • ecologisch : lagere energiebehoefte
  • economisch : lagere verwarmingskosten

Downloads

-> brochure balansventilatie

-> brochure Dantherm

 

 

Categorie: .

ventil_one_125_front_geschlossen_klein-tecanno-gmbh designrooster tecanno one

ventil_one_plus_125_front_geschlossen_klein-tecanno-gmbh desigrooster tecanno one plus

Met de nieuwe reeks designroosters van Tecanno bieden wij een antwoord op de veel voorkomende vraag naar meer ethetische roosters. De inblaas- en afzuigroosters zijn per slot van rekening één van de weinige zaken van een ventilatiesysteem die zichtbaar zijn in de woning. Door hun vierkante vorm passen ze uitstekend in strakke en moderne interieurs en kunnen ze zowel toegepast worden als plafond- of wandrooster. Het type Tecanno One is voor onderbouw en het type Tecanno One Plus is voor inbouw in verlaagde plafonds. Beide kunnen optioneel worden uitgerust met een debietregelklep of een G3 filter. Beide types roosters zijn verkrijgbaar met een aansluitdiameter 100 of 125mm.