Kleur je verf zelf!

Je start met de moeilijkste taak…een keuze maken uit het aanbod van kleuren. Hieronder vind je alvast een deel uit het kleurenpallet. De volledige kleurenkaart kan je verkrijgen in onze winkel.

Bij elke tint hoort een eigen recept van gebruiksklare pigmentpasta’s bestaande uit uitsluitend aardekleuren en oxidetinten. Het receptenboek heeft de producent van de Galtane-verven zelf samengesteld.

Het kleuren van je verf is een eenvoudige taak. Dit doe je uiteraard ter plekke. Zorg er eerst wel voor dat de ondergrond goed voorbereid is.

Door flink te schudden meng je de flacon pigmentpasta om dan bij de witte basisverf te gieten. Het geledigde flesje vul je met een kleine hoeveelheid water, weer even goed schudden om te spoelen en grondig te reinigen, en dit mengsel voeg je ook bij de verf. Dit herhaal je met elk pigmentflesje uit je recept. Het mengsel van verf en pigmentpasta roer je om met een klopper, voor grote hoeveelheden met een verfmixer.

En klaar is je verf! Je kan aan de slag.

Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden uit de kleurenkaart van EOS II muurverf en de lakverf. Het is wel belangrijk te weten dat de tinten door deze weergave wel een beetje afwijken van de originele tint. Dus deze kleuren zijn bij benadering. De originele kleurenkaarten kan je bij ons verkrijgen.

 

verfkleuren EOS II

 

 

verfkleuren-kalkverf